Muutoksen tekeminen

Olen tehnyt vuosia töitä sisäisen muutokseni kanssa. Muutosten tekeminen on hyvin rankkakin prosessi, se vaatii itseltä paljon voimaa ja itsensä ylittämistä uudestaan ja uudestaan. Mutta matkaan kuuluu niin kauniita ilon, kiitollisuuden ja onnistumisten tunteita, että jokainen haastava tunne ja vastoinkäyminen on tämän kaiken hyvän arvoista.

Kun huomaa itsessään sen, millainen ihminen ei tahdo olla ja kantaa omaa menneisyyttä mukanaan ja kokea sitä tuskaa miten se vaikuttaa koko omaan elämään, saa motivaatiota kohdata kaikki omat pelkonsa ja menneisyytensä haamut kerros kerrokselta lävitse, luodakseen itsensä ja elämänsä uudestaan. Meidän kun ei tarvitse olla menneisyytemme uhreja ja elää epävarmoina ja voimattomina tuntien itsemme arvottomaksi. Meissä itsessämme on kaikki se voima ja kyky luoda itsestämme se, kuka tahdomme olla. Meidän on mahdollista luoda myös elämästämme juuri sellaista, millaista unelma-elämämme olisi. Sisäinen muutos muuttaa myös millainen ulkopuolinen maailma on. Me olemme oman elämän luojia. Miltä sinusta tuntuisi ajatus, jos voisit olla juuri sellainen kuin villeimmissä unelmissasi voisit olla? Miltä sinusta tuntuisi ajatus, jos voisit saada elämääsi kaikki ne asiat, mitä todella tahdot?

Vastoinkäymiset kasvattavat

Jokainen vastoinkäyminen, kriisi ja vaikeat tunteet kasvattavat meitä ihmisinä. Nämä kaikki kokemukset auttavat meitä tulemaan siksi kuka tahdomme olla. Oma vaikea lapsuuteni on tehnyt minusta sen kuka olen. Ilman vanhempiani, en olisi tässä missä olen. En olisi lähtenyt tutkimaan sisintäni ja katsomaan mitä siellä on. Menneisyyden kokemusten ja ihmisten ansiosta, olen saanut opetella itseni rakastamista, oman voimani löytämistä, ja olen saanut sieluuni suuren myötätunnon ja empatian kyvyn. Olen itse käynyt elämässäni niin rankkoja kokemuksia ja tunteita, että niiden avulla voin samaistua myös muiden tuskaan ja auttaa muita samoissa haasteissa, kuin itse olen käynyt. Tiedän miltä epätoivo, epävarmuus, voimattomuus, pelko ja kauhu ja terveyden menettäminen tuntuu. Tiedän, miltä tuntuu menettää itselle rakkaita asioita ja ihmisiä uudestaan ja uudestaan. Samaan aikaan tiedän, miltä pienten asioiden arvostaminen ja kiitollisuus tuntuu. Miltä tuntuu se tunne, kun voikin tuntea rakkautta ja hyväksyntää itseä kohtaan ja löytää haasteista ne hyvät puolet, mitkä on olemassa aina kaiken tuskankin takana. Miltä tuntuu se suuri riemun ja ilon tunne, joka kumpuaa omasta sydämestään ja sisältään, ei siitä mitä ulkopuolella tapahtuu. Ja nähdä miten oman sisäisen muutoksen kautta muuttuu myöskin se mitä ulkopuolella tapahtuu. Mitä enemmän rakastaa ja arvostaa itseään, sitä enemmän muutkin arvostaa sinua.

Muutos on prosessi

Muutos on aina prosessi. Se voi olla lyhyempi tai pitempi. Se vaatii ylämäkien lisäksi myös alamäkiä ja muutokseen liittyy kaikki tunteiden kirjo. Kun pidät päämääräsi vahvasti mielessäsi, pääset sinne kyllä, vaikka tiellesi tulisi mitä rajoituksia tai esteitä. Muutoksen tekemisessä on tärkeää, että uskaltaa rohkeasti ottaa myöskin apua ja tukea muilta ihmisiltä vastaan. Me olemme täällä toisiamme varten. Kannustetaan toisiamme ja ollaan toistemme rinnalla synkkinäkin hetkinä. Kaikki eivät tue ja ymmärrä muutostasi, mutta jos vierelläsi on yksikin ihminen, joka kannustaa sinua eteenpäin, se on lahja.

Oma mieli esteenä ja työkaluna

Meidän mieli, ego yrittää kaikin tavoin estää unelmiamme ja uuden luomista. Ego pitää kaksinkäsin kiinni kärsimyksestä ja elää menneisyydessä tai tulevaisuudessa, luoden kauhukuvia mikset pystyisi muutokseen tai mikä itsessä on vikana, ettei kannata edes yrittää. Mitä lähempänä itse on sitä aitoa todellista itseä kuka tahtoo olla, tai lähempänä pieniä tai suuria unelmia, mieli laittaa kortensa kekoon estääkseen sinua ottamasta askeleesi kohti näitä muutoksia. Mieli on hyvä työkalu, kun sitä käyttää oikein. Toimii yhteistyössä sen kanssa ja tulee tietoiseksi oman mielensä toiminnasta, esimerkiksi. meditaation kautta. Mitä enemmän saat yhteyttä sydämeesi ja kuuntelet sydämesi viestejä, mihin suuntaan elämässäsi mennä ja annat sydämesi ohjata valintojasi, niin silloin voit vapautua mielen hallinnasta ohjata elämääsi.

Kun asiat menevät pieleen ja epäonnistut jossain itsellesi merkityksellisessä asiassa kokien suurtakin kipua, muuta kipusi suuruudeksesi ja anna kipusi puskea sinut sieltä missä olet, sinne minne tahdot mennä. Älä pakene kipuasi, koska kipusi on osa matkaasi. Anna itsesi voimaantua kivun kautta ja saada yhteys siihen voimaan, joka sinussa on olemassa joka hetki.

Meissä jokaisessa asuu sisällämme voimakas, rohkea ja vahva olento, joka pystyy mihin tahansa. Otetaan rohkeasti askel kohti muutosta, joka voi muuttaa jopa koko elämämme paremmaksi, jos niin tahdomme.

Unelmien elämä ei ole mahdollisuus vain joillekin. Se on mahdollisuus juuri sinulle, koska jokainen meistä on erityinen ja suurenmoinen, sellaisena kuin olemme!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *